Pressmeddelande 2010-12-01

 

ReWind Energy AB får nya ägare och satsar på vindkraft i Vänern

 

Projektutvecklingsbolaget ReWind Energy AB får två nya delägare, Peab och norska Scanergy AS. ReWind Energys verksamhet är att utveckla och sälja färdiga tillstånd för byggnation av havsbaserad vindkraft. Ett av de aktuella projekten är att utveckla vindkraftverk i norra Vänern med en möjlig kapacitet på 50-90 MW, vilket motsvarar elförsörjningen till ca 30 000-65 000 hushåll varje år.

ReWind Energys Offshore verksamhet bygger vidare på erfarenheter från etableringen av Vindpark Vänern med 10 vindkraftverk i norra Vänern strax utanför Karlstad. Peab svarade för entreprenaden vid byggnation av fundament och resning av verken.

 

-  De nya delägarna tillför finansiell styrka, erfarenhet och spetskompetens vilket är värdefullt för vår satsning på att utveckla ytterligare vindkraft ute till havs, säger Åke Pettersson Frykberg, vd för ReWind Energy AB.

 

Peab och Scanergy köper vardera cirka 25 procent av aktierna i ReWind Energy AB.

 

-  Vi är mycket nöjda med överenskommelsen och ser fram emot att samarbeta med utvecklingen av havsbaserad vindkraft med Rewind Energy AB. De har den kompetens som krävs för att utveckla havsbaserade vindkraft projekt, säger Tor Arne Pedersen VD för norska Scanergy AS.

 

För ytterliggare information, kontakta:

Åke Pettersson-Frykberg, VD 0703 29 51 60

Eskil Hartman, VD för Peab Energi AB, 0733 37 30 71

Tor Arne Pedersen, CEO för Scanergy AS, +47 488 95 692